Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Senatorii au adoptat ordonanta privind noile ajutoare de incalzire

Senatorii au adoptat ordonanta privind noile ajutoare de incalzire

Senatorii au adoptat, miercuri, cu 51 de voturi "pentru" si 49 de voturi "impotriva", OUG privind noile ajutoare pentru incalzirea locuintei, textul urmand sa fie trimis Camerei Deputatilor in forma Guvernului.

Ordonanta stabileste noile cuantumuri ale ajutoarelor pentru incalzirea locuintei, dupa decizia Ministerului Muncii si Protectiei Sociale privind eliminarea subventiei de la bugetul de stat la pretul gigacaloriei.

Textul Guvernului prevede acordarea de ajutoare de la bugetul de stat pentru familiile cu venituri pe membru intre 155 lei/luna (90% din contravaloarea energiei termice consumate lunar) pana la 786 lei/luna (10%).

In cazul persoanelor singure care realizeaza venituri intre 155 si 786 lei lunar, compensarea creste cu cate 10 procente pentru fiecare treapta.

De asemenea, persoanele singure cu venituri lunare intre 786 si 1.082 de lei beneficiaza de un ajutor de la stat de 10% pentru plata facturii energiei termice.

Ordonanta prevede ca si Consiliile Locale acorda ajutoare de incalzire, intre 7% din factura la energie termica pentru familiile cu venituri lunare pe membru de pana la 155 lei si, pe trepte, de pana la 61% din factura la energia termica pentru venituri lunare pe membru cuprinse intre 615 si 786 lei.

Ordonanta va fi dezbatuta si de Camera Deputatilor, care este decizionala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2069 ori