Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se reia licitatia pentru PUG-ul Capitalei

Se reia licitatia pentru PUG-ul Capitalei

In cateva zile, va fi reluata licitatia pentru Planul Urbanistic General (PUG) al Bucurestiului, dupa ce procedura ce trebuia sa aiba loc la 23 martie a fost anulata in urma unor contestatii, a declarat arhitectul-sef al Capitalei, Gherorghe Patrascu, conform NewsIn.

El a spus ca, dupa terminarea licitatiei, viitorul PUG va fi gata in 36 de luni. Pana atunci, anul viitor, va fi finalizata strategia de dezvoltare a Capitalei pana in 2035, strategie care va costa bugetul municipalitatii 200.000 de euro, a precizat Patrascu, dupa intalnirea grupului de specialisti care lucreaza la "Conceptul Strategic Bucuresti 2035".

Strategia pana in 2035 isi propune sa aiba alte obiective decat cea adoptata de municipalitate in 1999, care va avea drept orizont anul 2025, au spus arhitectii prezenti la intalnire.

Profesorul Liviu Ianosi, de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", a spus ca Bucurestiul, dupa adoptarea PUG si a strategiei din 1999, a cunoscut o dezvoltare de 2-2,5 ori mai mare decat restul tarii, insa aceasta nu s-a vazut in calitatea vietii, ci in dezvoltarea imobliara.

"S-a creat o bula imobiliara care a plesnit in Bucuresti dupa 2009", a mai spus Ianosi, in opinia caruia consecinta dezvoltarii neechilibrate a Bucurestiului a fost o economie cu competitivitate redusa.

PUG cuprinde analiza, reglementarile si Regulamentul Local de Urbanism pentru intreg teritoriul administrativ, atat din intravilan, cat si din extravilan. Altfel spus, PUG impune regulile dupa care se poate construi in oras, inclusiv regimul de inaltime permis. Printre altele, documentul stabileste si delimiteaza teritoriul intravilan, zonele construibile si zonele protejate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1902 ori