Se construiesc tot mai putine locuinte

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 10:45
1673 citiri
Se construiesc tot mai putine locuinte

Peste 31.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2010, in septembrie fiind eliberate 3.845 autorizatii, informeaza Institutul National de Statistica.

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate in primele noua luni s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest, in timp ce regiunile de dezvoltare din Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov ( un plus de 135 de cereri) au inregistrat cresteri.

In luna septembrie 2011 au fost eliberate 3.845 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 66,5% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (minus 175 autorizatii), Sud-Est si Sud Vest Oltenia (minus 91 autorizatii fiecare).

In regiunile de dezvoltare Centru si Vest s-a inregistrat o usoara crestere a numarului autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2011 se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (minus 163 autorizatii) si Sud-Muntenia (minus 148 autorizatii). Cresteri usoare au fost in Sud-Est, Vest si Centru. In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov s-a eliberat acelasi numar de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

#autorizatii constructii, #autorizare cladiri rezidentiale , #Stiri Imobiliare