Romania si Spania sunt singurele state din UE cu cresteri lunare in constructii

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 13:30
1401 citiri
Romania si Spania sunt singurele state din UE cu cresteri lunare in constructii

Romania si Spania sunt singurele state din Uninunea Europeana (UE) care au inregistrat in decembrie 2009 cresteri ale activitatii in sectorul constructiilor, de 6,9% si respectiv 6,2%, in raport cu noiembrie, la nivelul blocului comunitar indicatorul avansand cu 0,5%, potrivit datelor Eurostat.

In noiembrie, fata de octombrie, activitatea din sectorul de constructii din Romania a urcat cu 10%, informeaza Mediafax.


Raportul biroului de statistica al UE contine date despre 13 state. Cele mai accentuate scaderi ale indicatorului le au Slovacia (11,3%), Slovenia (8,1%) si Bulgaria (7,9%).


In decembrie 2009, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, activitatea din sectorul constructiilor din Romania s-a diminuat cu 7,1%, insa reducerea a fost mai mica decat cea din luna anterioara, de aproape 19%.


In UE, indicatorul a scazut cu 3,3% in decembrie, fata de ultima luna din 2008.


In zona euro, regiune care reuneste cele mai mari economii ale Uniunii, activitatea a urcat in decembrie cu 0,5%, fata de noiembrie, insa a scazut cu 3,1%, comparativ cu aceeasi luna din 2008. 

 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#constructii, #cresteri, #romania, #spania , #Stiri Imobiliare