Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele tehnice constituite de PAID depasesc 30 milioane lei

Rezervele tehnice constituite de PAID depasesc 30 milioane lei

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) functioneaza in parametrii impusi de legea care instituie obligativitatea asigurarii pentru locuinte, valoarea totala a rezervelor sale tehnice fiind de peste 30 milioane lei, potrivit directorului general al PAID, Marius Bulugea.

Rezervele de dauna avizate si neavizate constituite de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) se ridica, in prezent, la o valoare de aproape 400.000 de lei, fond necesar pentru acoperirea pagubelor produse la locuintele asigurate prin polita obligatorie, se arata intr-un comunicat transmis de PAID.

"PAID trebuie sa constituie, potrivit legii, toate tipurile de rezerve tehnice - de prima, de daune avizate si neavizate, de catastrofa -, a caror valoare totala este, in prezent, de peste 30 milioane de lei. Coeficientul de lichiditate al Pool-ului este 124, gradul de solvabilitate este 1,65 - ambii indicatori situandu-se peste limita minima impusa de normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

PAID functioneaza in parametrii impusi de legea care instituie obligativitatea asigurarii pentru locuinte si poate plati in orice moment daunele provocate de oricare dintre cele trei riscuri de catastrofa naturala, pentru politele din portofoliul propriu", a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.


Pool-ul are incheiat un contract de reasigurare pentru anul de subscriere 2011/2012, care a intrat in vigoare la data de 15 iulie 2011, dupa expirarea contractului aferent anului de subscriere 2010/2011, potrivit comunicatului.

Acest program de reasigurare este de tip "excedent de dauna" si are o capacitate de 300 milioane de euro, care a fost stabilita cu ajutorul modelelor de catastrofa folosite pe piata internationala de reasigurare. Nivelul de acoperire prin reasigurare este mai mare fata de capacitatea contractului anterior si este suficient pentru a acoperi portofoliul de polite de asigurari emise de PAID, precizeaza institutia.

Pool-ul a avizat, de la inceputul activitatii de subscriere (15 iulie 2010) si pana la aceasta data, 73 de dosare de dauna, din care au fost platite despagubiri pentru 31 dintre acestea, celelalte fiind in curs de rezolvare.


Valoarea totala a despagubirilor platite se ridica la peste 260.000 de lei.

Din cele 73 de dosare de dauna avizate, 39 au fost deschise in urma producerii riscului de inundatii, iar 34 de dosare - pentru locuintele asigurate prin polita obligatorie ce au fost afectate de alunecarile de teren. Dauna medie platita de PAID are o valoare de 8.387 lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1085 ori
Citeste mai multe desprerezerve tehnice paid asigurare locuinta