Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Restructurarea companiilor mari care urmeaza sa fie privatizate este monitorizata atent de Comisia Europeana

Restructurarea companiilor mari care urmeaza sa fie privatizate este monitorizata atent de Comisia Europeana

Restructurarea intreprinderilor mari care urmeaza sa fie privatizate va fi atent monitorizata la nivelul Comisiei Europene (CE) pentru a fi respectate regulile concurentei, a precizat joi Donato Chiarini, seful reprezentantei CE in Romania, la o conferinta privind aplicarea legislatiei comunitare.

"Provocarea pentru Romania, ca si pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, este mentinerea standardelor inalte atinse in perioada postaderare. Concurenta libera si loiala este o piatra de baza a Pietei Unice, inclusa in tratat acum 50 de ani", a precizat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett.

Conferinta "2007-Noi provocari pentru politica de concurenta din Romania" a evaluat capacitatea administrativa si de aplicare a legislatiei comunitare in domeniul concurentei si ajutorului de stat.

Conferinta a marcat lansarea oficiala a Programului PHARE de twinning pe politica de concurenta si ajutoare de stat. Programul se deruleaza printr-o colaborare dintre experti englezi si italieni. Obiectivele generale ale Proiectului de Twinning vizeaza crearea si mentinerea unui mediu concurential capabil sa faca fata presiunilor concurentei in cadrul pietei interne, continuarea intaririi capacitatii administrative a autoritatii de concurenta in vederea asigurarii unei aplicari eficiente si transparente a acquis-ului pe probleme de concurenta si ajutor de stat, precum si familiarizarea companiilor si autoritatilor publice cu disciplina concurentiala.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 855 ori