Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Randamentele investitionale pentru tranzactiile cu birouri pot scadea pana la 5,5% in 2008

Randamentele investitionale pentru tranzactiile cu birouri pot scadea pana la 5,5% in 2008
Randamentele investitionale vor scadea si anul acesta pana la limita costului de atragere a fondurilor si se vor alinia la un nivel de 5,5% pentru birouri, 6 - 6,5% pentru retail si 7 - 7,5% pentru segmentul industrial si de logistica, potrivit analistilor companiei DTZ Echinox.

Randamentele pe segmentul de birouri si retail au scazut in ultimii 4 ani, de la 11% in 2004 pana la 6,5% in 2007, sustine managerul pietei de capital al companiei DTZ Echinox, Cristian Ustinescu. In ceea ce priveste randamentele investitionale pe segmentul industrial, acestea au scazut de la 12,5% in 2004 la 8% in 2007.

Ustinescu mai spune ca si in 2008 randamentele investitionale pot scadea pe toate segmentele pietei, dar ca este totusi posibila si o mica apreciere. Urmatoarele tranzactii se vor face la 5,8 - 6%, datorita costului crescut al atragerii de fonduri.

"Pana la urma si un fond de pensii cu un grad crescut de capitalizare proprie tot va avea nevoie de un imprumut pentru a-si diversifica investitiile si a nu imobiliza o suma mare de capital propriu intr-o singura proprietate. Atunci chiar si ei vor ridica rata minima de rentabilitate care va influenta pretul pe care il pot oferi", a adaugat consultantul DTZ Echinox.

Ustinescu sustine ca pietele din Europa Centrala si de Est se vor alinia la un randament de 5,5% pentru birouri si 6 - 6,5% pentru segmentul de retail. In ceea ce priveste segmentul industrial si de logistica, randamentul va fi de 7 - 7,5%.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 777 ori