Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rafo amana cu o luna discutiile privind contractarea unui credit de un miliard de dolari

Rafo amana cu o luna discutiile privind contractarea unui credit de un miliard de dolari
Rafo Onesti a reprogramat Adunarea Generala a Actionarilor din 23 iarnuarie pentru data de 20 februarie, in cadrul sedintei urmand sa fie discutata contractarea unui imprumut de un miliard de dolari de la banca germana WestLB sau de la o alta banca internationala de renume, a anuntat joi compania.

Astfel, actionarii urmeaza sa discute pe tema imprumutului pe data de 20 februarie, se arata intr-un comunicat al Rafo, remis Bursei de Valori Bucuresti.

Propunerea are in vedere asigurarea finantarii nu doar pentru mentinerea in functiune a Rafo, ci si pentru realizarea unui program amplu de investitii, in vederea dezvoltarii afacerilor companiei, au declarat reprezentantii firmei in luna decembrie.

Totodata, compania vrea sa incheie contracte de furnizare de titei cu o valoare totala de pana la doua miliarde de dolari, precum si contracte de vanzare-cumparare de produse petroliere in valoare de trei miliarde de dolari.

Actionarii Rafo au aprobat, la sfarsitul lunii trecute, conversia in actiuni ale unor datorii ale firmei, in valoare de circa 1,9 miliarde de lei.

In urma operatiunii, actionarii Rafo vor fi Calder-A, cu o detinere de 31,1%, Balkan Petroleum Limited, cu 18,1%, Directia Regionala Vamala Iasi - 5,1%, AVAS - 0,7%, Raglam Overseas - 6,5%, Tender SA - 1,6%, Ministerul Finantelor Publice - 34,6%.

Balkan Petroleum Limited a fost cumparata de Calder-A, firma controlata de Iakov Goldovskiy, in proportie de 80%, si Todor Batkov (20%). Acestia detin si firma Raglam Overseas.

In urma operatiunii, statul roman ar detine, prin institutiile mentionate, circa 41% din capital iar Calder-A ar controla circa 55,7%.

Calder-A au aratat asteapta ca statul sa se pronunte in privinta conversiei pana la sfarsitul acestui an si vrea sa cumpere ulterior participatia statului la Rafo, la un pret egal cu valoarea datoriilor convertite.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 841 ori