Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RA-APPS isi vinde activele din cauza crizei

RA-APPS isi vinde activele din cauza crizei

RA-APPS a inceput evaluarea propriilor active, invocand legea care permite vanzarea acestora, si a angajat cinci firme care sa indice valoarea bunurilor din patrimoniu, dupa ce a anuntat ca nu mai poate administra unele imobile din cauza crizei, iar presedintele Basescu a cerut privatizarea regiei, potrivit Mediafax.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a primit opt oferte si a angajat, prin licitatie deschisa, cinci firme, respectiv Romanian Expert Consulting, Fenco, Tehnic Rom Expert Consulting, Lero Advanced Consulting si Rom Caro Service, cu un contract in valoare totala de 410.000 lei, pentru evaluarea activelor aflate in administrarea regiei.

In anuntul de atribuire a contractului este indicat ca procedura de evaluare va fi derulata in conformitate cu Ordonanta 19/2002 privind utilizarea fondului locativ de protocol si vanzarea unor imobile, aflate in administrarea RA-APPS.


Conform legii, imobilele, proprietate privata a statului, aflate in administrarea RA-APPS, negrevate de sarcini, pot fi vandute la un pret de oferta stabilit pe baza unui raport de evaluare elaborat de persoane fizice sau juridice autorizate. Evaluatorul este selectat de regie prin licitatie.


La inceputul lunii aprilie, Secretariatul General al Guvernului, in subordinea caruia functioneaza regia, a anuntat ca RA-APPS se confrunta cu probleme din cauza crizei pe piata imobiliara si este obligata sa isi restranga cheltuielile, astfel ca nu isi mai poate permite sa suporte cheltuieli pentru administrarea unor imobile.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1299 ori
Citeste mai multe despreactiuni active apps bunuri ra vanzare