Putini dezvoltatori imobiliari in insolventa si-au revenit

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 16:13
2009 citiri
Putini dezvoltatori imobiliari in insolventa si-au revenit

Foarte putini dezvoltatori imobiliari intrati in insolventa, printr-un program de restructurare, si-au revenit, si de aceea firmele trebuie sa ia masuri de redresare inainte de declansarea procedurii, a declarat, vineri, Adrian Mihaila, analist la CB Richard Ellis-Eurisko. 

"Conditiile pietei s-au schimbat, produsele nu mai sunt cerute, dezvoltatorii nu mai duc la finalizare proiectele, iar cel mai des apeleaza la insolventa.

Acest procedeu are doua parti: pe de o parte dezvoltatorii sunt pusi la adapost de creditori si pot sa-si urmareasca debitorii pentru a-si recupera la randul lor datoriile, dar de multe ori o asemenea masura poate fi un esec si poate duce la faliment", a spus Mihaila, citat de Mediafax.

El a mentionat ca practica a aratat ca foarte putine firme care au intrat in insolventa printr-un program de restructurare si-au revenit.

"Dezvoltatorii trebuie sa-si asume acum niste pierderi, pentru ca au de ales intre a vinde si a pierde tot", a adaugat reprezentantul firmei de consultanta imobiliara.

In opinia sa, cei mai afectati dezvoltatori sunt cei care au inceput proiectele in ultimii ani pentru ca si-au bazat planurile de afaceri pe o piata in crestere.

"Preturile au fost mari, iar gradul de indatorare ridicat. Aceste proiecte sunt foarte expuse", a mai spus Mihaila. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezvoltatori, # imobiliari, # insolventa , #Stiri Imobiliare