Proiectul Esplanada, in stand-by pana dupa alegeri

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 09:59
1964 citiri
Proiectul Esplanada, in stand-by pana dupa alegeri

Dezvoltatorul imobiliar cu actionariat ungar, TriGranit, asteapta formarea noului guvern pentru a decide soarta proiectului Esplanada. Reprezentantii companiei au decis sa inchida biroul de la Bucuresti, iar angajatii au fost disponibilizati sau relocati la Cluj, Constanta si Brasov. Decizia a venit pe fondul crizei financiare care a afectat puternic Ungaria. Tara vecina a fost nevoita sa solicite fonduri de miliarde de euro chiar si de la Fondul Monetar International, potrivit NewsIn. Cabinetul Tariceanu si-a anuntat sprijinul pentru proiectul Esplanada, din Capitala, dar contractul nu a fost inca semnat.


Esplanada , care ar urma sa se intinda pe 10 hectare in zona Piata Unirii, a fost negociat in 2003, cand executivul a organizat o licitatie adjudecata TriGranit. Pana acum, compania a cheltuit fonduri de peste doua milioane de euro. TriGranit ar fi urmat sa primeasca terenul in concesiune pe 49 de ani si sa investeasca un miliard de euro in constructia unui "oras in oras", cu centru de distractii, locuinte si birouri.


Reprezentantii TriGranit spun ca nu si-au pierdut interesul pentru ceea ce ar urma sa fie cea mai mare investitie din Romania si asteapta alegerile generale pentru a lua o decizie. "Acum suntem in stand by, motiv pentru care am decis sa reducem pe cat posibil costurile", explica Janos Halasz, unul dintre administratorii TriGranit Romania.