Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiect UE de peste 244 milioane euro pentru creditarea companiilor mici din Europa de Sud-Est

Proiect UE de peste 244 milioane euro pentru creditarea companiilor mici din Europa de Sud-Est

O agentie europeana, fondata de Uniunea Europeana, a lansat, marti, un proiect de creditare a intreprinderilor mici si micro, in valoare de 244,5 milioane euro (321 milioane dolari), informeaza AP.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), fondat de UE si de alti donatori, urmeaza sa acorde fonduri pentru intreprinderi mici si micro, precum si pentru constructia de locuinte si finantare rurala, in general.

Fondul va acorda pana la 150.000 de credite mici, cuprinse intre 4.000 euro si 6.000 euro intreprinderilor mici si fermierilor din Albania, Romania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru si Serbia.
"Suntem convinsi ca EFSE este versiunea moderna a planului Marshall al Secolului 21", a declarat din partea Fondului, Klaus Maurer.

EFSE a acordat peste 45.000 de credite in valoare de aproape 280 milioane euro (368 milioane dolari) din anul 1998 pana in prezent.
Administrarea acestor fonduri cu posibilitate de reinoire (pivotant) va fi asigurata de banca KfW, proprietate a guvernului german.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 773 ori