Programul Casa Verde se prelungeste

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 13:34
1771 citiri
Programul Casa Verde se prelungeste

Cea de-a doua etapa a programului Casa Verde se prelungeste cu 15 zile, pana pe 30 septembrie, a decis Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). 

 

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis prelungirea perioadei de depunere a proiectelorpentru ca nu au fost anuntate inca proiectele castigatoare din prima etapa.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, declarase la sfarsitul lunii trecute ca prima etapa a programului Casa Verde, s-a incheiat cu depunerea a 151 de proiecte, aflate acum in analiza comisiei de evaluare, informeaza NewsIn.

Prin programul Casa Verde se inlocuiesc sau se completeaza sistemele clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala sau energie eoliana ori alte sisteme care duc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

Bugetul total pentru cele doua etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, in prima etapa, respectiv 160 milioane lei in cea de-a doua).

Prin intermediul programul Casa Verde, asociatiile de locatari care sunt bransate la sistemul centralizat de incalzire pot beneficia de finantari pentru montarea de panouri solare pe bloc iar cei care s-au debransat se pot racorda din nou.

#casa verde, #program, #etapa, #nemirschi, #proiecte, #administratia, #fondului, #mediu, #milioane, #buget , #Stiri Imobiliare

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Cum arată un calcul al salariului minim în funcție regulile UE. Ultima creștere încearcă o aproximare a directivei din 2022, pe ultima sută de metri
  2. Ce se întâmplă cu popririle angajaților și cu concediile medicale după creșterea salariului minim. Efectele puțin discutate