Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prioteasa: Ford ar putea renunta la Automobile Craiova

Prioteasa: Ford ar putea renunta la Automobile Craiova
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat luni ca daca procesul de privatizare a fabricii Automobile Craiova nu se va incheia rapid, Ford ar putea sa-si mute productia intr-o alta tara, "cel mai probabil din afara Uniunii Europene".Prioteasa sustine ca "umbra" privatizarii fabricii Automobile Craiova se gaseste la nivelul AVAS si al Guvernului, adaugand ca institutiile ar trebui sa previna plecarea Ford de la Craiova.

"Trebuie sa se clarifice situatia cat de repede, pentru ca Ford intentioneaza sa lanseze un nou model de automobil in primavara, la Craiova. Daca nu se va gasi o solutie pentru incheierea procesului de privatizare, Ford poate pleca de la Craiova. Consider ca umbra acestei privatizari este la nivelul AVAS si al Guvernului", a declarat Ion Prioteasa.

Mai mult, presedintele CJ Dolj este de parere ca solutionarea anchetei intreprinsa de Comisia Europeana poate dura mult prea mult, situatie in care Ford isi va cauta o gasi o alta locatie pentru amplasarea uzine de automobile. "Cred ca va alege o tara din afara Uniunii Europene", a mai spus Prioteasa.

Comisia Europeana a decis, in prima decada a lunii octombrie, investigarea unei posibile acordari de ajutoare de stat in cazul Automobile Craiova si a emis un ordin prin care cere Romaniei sa suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost in prealabil notificate Bruxelles-ului. Comisia a deschis o investigatie amanuntita asupra unor posibile ajutoare acordate in contextul privatizarii Automobile Craiova si vanzarii sale catre Ford Motor Company in septembrie 2007.

Decizia de deschidere a investigatiei privind privatizarea S.C. Automobile Craiova S.A. a fost transmisa Guvernului Romaniei in data de 10 octombrie.2007. in vederea formularii raspunsului complet cu privire la societatea craioveana, statul roman a avut la dispozitie, conform procedurilor comunitare, 30 de zile de la primirea deciziei.

Comisia de privatizare a Automobile S.A. Craiova a transmis in data de sase noiembrie autoritatilor de la Bruxelles raspunsul cu privire la decizia Comisiei Europene prin care CE a deschis investigatia cu privire la posibile acordari de ajutoare de stat la privatizarea uzinei.

Guvernul a aprobat pe 17 octombrie un memorandum prin care sunt suspendate dezbaterile din Parlament la proiectul de lege privind unele masuri pentru privatizarea SC Automobile Craiova, pana la decizia Comisiei Europene.

<br /><br /><b>Bloombiz.ro Newsletter </b><p /><p>Aboneaza-te la <a href="http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4" target="_blank">newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.</p><br />


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1033 ori