Cum sa calculezi pretul actual si corect al unei chirii

Luni, 10 Mai 2021, ora 08:30
1495 citiri
Cum sa calculezi pretul actual si corect al unei chirii
Foto: Pixabay.com

Cererea de chirii din marile orase ale Romaniei a crescut chiar si in ultimul an, in conditii de pandemie, iar preturile chiriilor s-au majorat si ele, in conformitate cu cererea.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce sa fii atent la media pretului util la inchiriere.

Daca vrei o chirie intr-unul din marile orase ale tarii atunci va trebui sa iei pretul mediu al unui metru patrat util de locuinta si sa-l inmultesti cu suprafata apartamentului pe care vrei sa-l inchiriezi.

In Constanta, spre exemplu, pretul chiriei pe metrul patrat util este de 6 euro. Astfel ca, daca iti cauti o chirie, atunci pentru un apartament de 50 metri patrati utili nu ar trebui sa platesti mai mult de 300 de euro pe luna.

In schimb, in Bucuresti, metrul patrat util la inchiriere ajunge, in medie, la 7,5 euro. Asta inseamna ca, daca esti in cautarea unei chirii, la un apartament de 60 metri patrati utili, chiria s-ar ridica in momentul de fata undeva la 450 de euro. Iar pentru un apartament de 2 camere care are 40 metri patrati utili, nu ar trebui sa platesti mai mult de 300 de euro lunar.

Preturile sunt acum cu aproape 50% mai mari fata de acum 5 ani cand in Bucuresti, pentru un apartament de 60 metri patrati utili plateai doar 300 de euro.

In marile orase precum Iasi, Timisoara, Constanta sau Brasov, pretul pe metru patrat util variaza intre 6 si 6,5 euro, in timp ce in Bucuresti si in Cluj sare de 7 euro. Iar acest lucru a fost cauzat de cererea foarte mare din ultimii ani.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Bancile au inceput sa dea credite rapide. Iar oferta e chiar buna

Cat timp iti ia sa strangi banii de casa daca nu vrei credit

Cum iti imparti pe rate automate toate cheltuielile de pe cardul de credit ...citeste mai departe despre "Cum sa calculezi pretul actual si corect al unei chirii" pe Ziare.com

#pret corect chirii, #pret chirie marile orase, #chirie romania , #Stiri Imobiliare