Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plaza Centers investeste peste 80 milioane euro intr-un nou proiect imobiliar in Targu Mures

Plaza Centers investeste peste 80 milioane euro intr-un nou proiect imobiliar in Targu Mures
Dezvoltatorul Plaza Centers, companie controlata de grupul israelian Elbit Medical Imaging, va investi in orasul Targu Mures peste 80 milioane euro intr-un nou proiect imobiliar complex, ce va cuprinde atat un mall cat si spatii de birouri."Investim peste 80 de milioane in al doisprezecelea oras ca marime din Romania, un oras cu 175.000 de locuitori care au nevoie de locuri de calitate in care sa isi petreaca timpul liber (...). Strategia noastra este de a investi in aproximativ 15 dintre orasele cu cel mai mare potential din Romania, dezvoltand o retea de mall-uri la standarde ridicate", a declarat country manager Plaza Centers Romania, Luc Ronsmans.


Proiectul va fi amplasat pe spatiul fabricii Imatex si va avea o suprafata inchiriabila de peste 34.000 de metri patrati, aproximativ 1200 de locuri de parcare, si va fi inaugurat in al treilea trimestru al anului 2010. Formalitatile legate de planul urbanistic zonal vor incepe la finalul acestui an, iar conceptul arhitectural al complexului va fi realizat de firma israeliana Yashar Architects.Plaza Centers a intrat pe piata romaneasca la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat opt proiecte de real estate, estimand o investitie de doua miliarde euro in patru ani. Cele opt proiecte sunt situate in Bucuresti, Constanta, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara.Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale si de divertisment din Europa Centrala si de Est, avand o experienta de peste 11 ani in domeniu. Compania detine un portofoliu de 26 de proiecte finalizate in toata lumea si inca 21 aflate in derulare doar in Europa Centrala si de Est.Plaza Centers si-a inceput activitatea in anul 1996, in Ungaria, unde a construit primul centru comercial la standarde occidentale din tara, ulterior extinzand acest concept in zona Europei Centrale si de Est, in tari precum: Polonia, Cehia, Letonia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Rusia, Ucraina. De curand, Plaza Centers si-a extins activitatea si in India, unde va dezvolta trei proiecte de mare anvergura.Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactionate la categoria intai a bursei din Londra (LSE).Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1970 ori