Piata imobiliara isi va reveni abia dupa cinci ani

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 11:05
2244 citiri
Piata imobiliara isi va reveni abia dupa cinci ani

Ernst& Young anticipeaza ca va fi nevoie de o perioada de cinci ani pentru ca piata imobiliara sa atinga apogeul din 2007.

Un raport al Ernst& Young prezice ca preturile locuintelor vor scadea cu 1.6% in prima jumatate a anului 2010, in ciuda previziunilor de crestere cu 2,8% a preturilor in a doua jumatate a acestui an.

Motivul, arata raportul, il reprezinta faptul ca exista un numar mic de cumparatori bogati care au urcat preturile, iar cand acestia isi vor fi terminat fondurile mari, nu va fi nimic pentru a sustine cresterea economica.

In 2009, preturile la case vor scadea in medie cu 11.4%.

La nivel national s-au raportat cresteri la preturile caselor in cinci din ultimele sase luni, cel mai recent raport aratand ca pretul mediu al locuintelor din Marea Britanie a crescut 1.6% in august pana la 160.224 de lire.

Analistii estimeaza ca preturile vor stagna timp de aproximativ doi ani inainte de o crestere substantiala.

Cresterea somajului, care se ridica la aproximativ 2.4 milioane de britanici fara serviciu, si cresterea economica slaba ameninta sa submineze o redresare a pietei de locuinte.

Șefii UE, acuzați de scumpirea artificială a prețurilor la energie. Politicile „verzi”, aspru contestate: „Au distorsionat piața”
Șefii UE, acuzați de scumpirea artificială a prețurilor la energie. Politicile „verzi”, aspru contestate: „Au distorsionat piața”
În ultimii ani, de la criza „COVID”, tarifele la toate produsele și serviciile au intrat pe o puternică pantă ascendentă. În domeniul energiei s-au consemnat printre cele mai fulminante...
#case, #imobiliare, #preturi, #revenire , #Stiri Imobiliare

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem