Parlamentul Romaniei, locul trei in topul celor mai impresionante 10 cladiri din lume

Marti, 05 August 2014, ora 08:40
1714 citiri
Parlamentul Romaniei, locul trei in topul celor mai impresionante 10 cladiri din lume

Parlamentul Romaniei figureaza pe locul al treilea intr-un top al celor mai impresionante zece cladiri din lume publicat de ziarul englez 'The Independent'.

Inspirat de cartea lui Tom Wilkinson 'Bricks & Mortals: Ten Great Buildings and the People They Made' , publicata de Bloomsbury luna trecuta, clasamentul a fost realizat pe baza sugestiilor venite de la jurnalisti si membri ai societatii civile.

Pe primul loc in aceasta lista figureaza Pantheonul din Roma, urmat de manastirea medievala Rocamadour din sudul Frantei.

Cladirea Parlamentului Romaniei, propunere a jurnalistului Daniel Knowles, este descrisa de acesta drept "hidoasa, dar oarecum impresionanta".

Mezquita de Cordoba (construita ca moschee si transformata ulterior in catedrala), se situeaza pe pozitia a patra. Urmeaza, in ordine, Biblioteca Universitatii Cambridge, castelul Neuschwanstein din Germania, capela de la King's College din Cambridge, catedrala St. Paul din Londra, complexul de la Taj Mahal si catedrala catolica din Liverpool.

#cladire Parlamentul Romaniei, #top cladiri impresionante, #Parlamentul Romaniei , #Stiri Imobiliare