Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mecom investeste 840 de milioane de euro in publicatii in Europa

Mecom investeste 840 de milioane de euro in publicatii in Europa

Publisherul britanic Mecom a anuntat vineri ca va cumpara actiuni la mai multe ziare europene, in valoare de aproximativ 840 milioane de euro, printre care si cotidianul german "Berliner Zeitung", potrivit Reuters.

Pentru a avea bani de aceste investitii grupul Mecom va dubla capitalul de actiuni si va vinde 731 de milioane de actiuni la aproximativ 1,1 euro bucata. Actiunile Mecom au crescut recent cu 5,4%, pana la aproximativ 1,2 euro bucata, ceea ce reprezinta un record pentru companie.

Compania Mecom va cumpara cu 159 de milioane de euro 23,9% din publicatia olandeza "Koninklijke Wegener NV", de la publisherul Telegraaf Media Groep si va investi in diverse ziare regionale europene alte aproximativ 415 milioane de euro.

Mecom detine deja 15% din compania germana Berliner Verlag, care publica "Berliner Zeitung" si editia germana a "Financial Times".

"Nu este niciun dubiu ca ziarele sunt in mijlocul unei revolutii si vom asista la o rapida schimbare a continutului si a modului in care sunt produse", a declarat directorul executiv Mecom, David Montgomery.

Dupa achizitiile planificate, grupul Mecom va creste numarul de exemplare pe care le vinde saptamanal, de la 18 milioane la 25 de milioane de exemplare.

Grupul Mecom este o companie de investitii londoneza, specializata in companii media care opereaza in Germania, Norvegia, Danemarca, Olanda, Polonia, Suedia, Ucraina si Lituania. Mecom a fost fondata in 2000 de David Montgomery, fostul director executiv al grupului Mirror, cel mai mare publisher britanic.

Bloombiz
(Sursa: Newsin)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 876 ori