Managerii anticipeaza avansul constructiilor pana in august

Marti, 28 Iunie 2011, ora 10:19
1168 citiri

Sectorul constructiilor, serviciile si industria prelucratoare vor inregistra, in perioada iunie-august, o crestere moderata, anticipeaza managerii firmelor romanesti, conform NewsIn.

Astfel, potrivit ultimei anchete de conjunctura a Institutului National de Statistica (INS), din luna iunie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%). 

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare (+2% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste).

Datele INS arata ca pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de crestere mult mai accentuata decat pe total: fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice (sold conjunctural +15%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier (sold conjunctural +10%), fabricarea echipamentelor electrice (sold conjunctural +7%).

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Potrivit estimarilor din luna iunie, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +16%) si crestere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +10%).

Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile mijlocii, cu 50-249 salariati.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o crestere moderata a acestora (sold conjunctural +12%).

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat in luna iunie crestere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +15%).

Totodata, volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri va inregistra o crestere moderata (sold conjunctural +8%).

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural +3%). 

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +28%).

Estimarile din luna iunie arata ca cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata (sold conjunctural +10%). In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +11%).

#manageri, #avans contructii, #crestere constructii , #Stiri Imobiliare