Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mall-urile, in faliment?

Mall-urile, in faliment?

Efectele crizei financiare se resimt si pe piata imobiliara din Romania, iar in urmatoarea perioada vom asista cu siguranta la intarzieri, amanari de proiecte in segmentul comercial si de ce nu chiar si la primele falimente pe aceasta piata, sustine Teodor Pop, Managing Partner al companiei RED."Vom asista cu siguranta la intarzieri mari. Vor urma amanari si opriri de proiecte si chiar falimente in toate sectoarele pietei imobiliare. Nu pot spune cate centre comerciale vor fi sau nu finalizate din cele anuntate pe piata, dar un lucru este cert: nu toate. Cred ca desi unii dezvoltatori vor avea bani, se vor gandi mai bine daca vor continua proiectele anuntate in situatia de criza existenta", a mai spus reprzentantul companiei RED Managemnet, dezvoltatorul centrelor comerciale Armonia.


Potrivt acestuia, criza din piata locala va dura cel putin pana in cea de-a doua jumatate a anului 2010 "Tinand cont de piata imobiliara din Romania care este destul de saraca, cred aceasta criza nu poate dura mai mult de 1-3 ani. Putem spune ca undeva prin cea de-a doua jumatate a anului 2010 vom trece de aceasta criza", a adaugat Pop.


Reprezentantul RED sutsine ca in prezent "valoarea proiectelor imobiliare este afectata de un sentiment de neincredere si in conditiile unei tranzactii pretul nu nu ar fi cel real". Grupul RED a anuntat joi ca va pastra in administrare propriile proiecte pe care le dezvolta pentru piata romaneasca decizia fiind luata ca parte a redefinirii abordarii strategice a activitatii in urma crizei financiare care afecteaza si piata imobiliara din Romania.


Potrivit reprezentantilor companiei, valoarea proiectelor grupului in Romania se ridica la 700 milioane de euro, iar RED urmeaza sa mai investeasca, pe teremen scurt si mediu, alte 300 milioane euro cu diversi parteneri in proiecte pe piata locala. Printre proiectele de retail ale grupului se numara Centrele Comerciale Armonia (Arad, Braila, Satu Mare), Armonia Mall Giurgiu, Centrele Comerciale Cadran (Slobozia, Husi, Miercurea Ciuc si Marghita), precum si complexele comerciale si de afaceri World Trade Center Constanta si Radius Shopping Business & Arts Baia Mare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3693 ori