Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucrarile proiectului Esplanada incep in a doua jumatate a anului 2009

Lucrarile proiectului Esplanada incep in a doua jumatate a anului 2009
Lucrarile proiectului Esplanada ar putea fi demarate in a doua jumatate a anului 2009, dupa ce Guvernul Romaniei a avizat favorabil semnarea contractului pentru parteneriatul public privat cu reprezentantii companiei TriGranit."Procesul de negociere a fost unul lung si dificil atat pentru partenerul public cat si pentru cel privat, insa rezultatul este pe masura. Contractul va fi unul solid si, cu singuranta, in beneficiul tuturor partilor implicate", a declarat Dan Ghibernea, Country Manager al TriGranit Development Romania.


Urmatoarea etapa in realizarea proiectului o reprezinta transferul contractului de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor catre Primaria Capitalei. "Am depasit un moment cheie din intregul proces ce va duce la realizarea acestui proiect si speram ca lucrurile sa continue pe un fagas normal, astfel incat in a doua jumatate a anului 2009 sa putem incepe lucrarile", a adaugat Dan Ghibernea.Proiectul Esplanada urmeaza a fi dezvoltat pe un teren de 10,7 hectare adiacent Bulevardului Unirii din Capitala, printr-o investitie directa, privata, de un miliard de euro. Avand o suprafata totala construita de 800.000 mp, proiectul va ingloba un centru cultural, cladiri de birouri, un centru comercial, hoteluri si rezidente. Din suprafata totala a terenului, 20 % va fi amenajat cu spatii verzi, in timp ce 270.000 mp construiti vor fi ocupati de locuri de parcare.Printre beneficiile directe ale partenerului public in cadrul acestui proiect se numara un total de 12.000 mp spatii de birouri ce urmeaza a fi livrate la finalul primei faze de dezvoltare, dar si un centru cultural multifunctional ce prevede o investitie de 40 milioane de euro. La incheierea perioadei contractuale de 49 de ani, intregul complex si dreptul de proprietate asupra acestuia vor fi cedate Statului Roman.TriGranit Development Corporation este o companie internationala specializata in dezvoltarea si managementul de proiecte imobiliare, activa in 11 tari din Europa Centrala si de Est.TriGranit Development Corporation detine un portofoliu de proiecte finalizate in valoare de doua miliarde de euro, precum si numeroase alte proiecte in curs de dezvoltare, atat in cadrul unor parteneriate public-private precum si investitii directe, valorand aproximativ 8,5 miliarde de euro.Actionariatul TriGranit este format din fondul austriac de investitii Immoeast, oamenii de afaceri maghiari Sandor Demjan si Sandor Csanyi, Peter Munk, om de afaceri canadian si Nathaniel Rotschild, din familia de bancheri britanici Rotschild.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1469 ori