Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii imobiliari se retrag din Europa Centrala si de Est

Investitorii imobiliari se retrag din Europa Centrala si de Est

Marii investitori imobiliari din Europa si-au reindreptat atentia asupra pietelor autohtone, retregandu-se de pe pietele cu risc mare, mai ales de pe cele din Europa Centrala si de Est.

Acest lucru s-a observat mai ales in cazul investitorilor din Marea Britanie, care s-au retras aproape complet de pe pietele europene in trimestrele trecute, potrivit unui studiu al firmei de consulatanta imobiliara DTZ Echinox.

Cauzele acestei strategii sunt deprecierea lirei sterline, precum si revalorizarea intarziata a proprietatilor in cadrul unor piete imobiliare.

De asemenea, investitorii germani au investit aproape jumatate din suma totala din trimestrul al treilea din 2009, de 2,3 miliarde de euro, pe piata autohotona.

Potrivit studiului, totalul investitiilor peste hotare din Europa se ridica la putin peste sase miliarde de euro, reprezentand 40% din totalul activitatii, la aceasta suma contribuind doua tranzactii mari, care depasesc valoarea de un miliard de euro fiecare.

Prima dintre acestea este achizitionarea de catre Blackstone a 50% din Broadgate, la Londra, o tranzactie de 1,15 miliarde de euro, iar a doua, cu aceeasi valoare, se refera la compania Tree Inversiones Inmobiliarias, care a achizitionat portofoliul bancii BBVA din Spania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1683 ori
Citeste mai multe despreinvestitori imobiliari piete