Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii din Europa Centrala cumpara mai mult si raman optimisti

Investitorii din Europa Centrala cumpara mai mult si raman optimisti

Investitorii in capitalurile companiilor vor cumpara mai mult in perioada urmatoare si raman optimisti in privinta climatului economic, a aratat cel mai recent studiu al increderii consumatorilor, realizat de firma de consultanta Deloitte.

Astfel, 47% din profesionistii in "private equity" spun ca se asteapta ca mediul economic sa se imbunatateasca, pe termen scurt, in aceasta perioada. Cifra este in scadere de la 56% in martie 2006. Restul respondentilor (53%) sondajului recent al Deloitte sunt de parere ca nu se va schimba nimic in climatul economic. Procentul celor de parere situatia se va inrautati a fost de 0%.

"Datorita succesului inregistrat in 2006 din strangerea de noi fonduri si pe masura ce noi fonduri intra in Europa Centrala, activitatea private equity din regiune ar trebui sa creasca puternic", se spune in studiul Deloitte. Opt din zece respondenti (80%) spun ca vor cumara mai mult in perioada aceasta, in timp ce doar 50% afirmau acest lucru in sondajul anterior. "Asteptarile indica in mod cert interesul crescut pentru achizitionarea de noi actiuni", a declarat conducatorul departamentului Deloitte specializat pe achizitii si fuziuni, Garret Byrne.

"Am remarcat un interes crescut in ceea ce priveste fondurile de capital privat, manifestat de catre institutiile financiare importante din intreaga lume fata de piata din Romania", a declarat presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici.

Cei mai multi respondenti (86%) ai chestionarului Deloitte spun ca se vor concentra mai ales pe noi investitii, in timp ce doar 7% spun ca vor pune accent pe gestionarea portofoliului, respectiv pe strangerea de noi fonduri.

"Piata din Europa Centrala ajunge la maturitate - lucru ce poate fi observat in cresterea numarului de achizitii de societati de catre management si in delistarea companiilor de la Bursa", a mai declarat Byrne. Studiul Deloitte arata ca interesul anterior fata de noile titluri s-a consolidat, iar mijloacele de majorare disponibile in cazul tranzactiilor cu capital privat s-au dezvoltat considerabil in ultimii trei ani.

"Ofertele de finantare actuale sunt apropiate de cele prezente pe pietele mai mature in cadrul carora exista o competitie acerba pentru tranzactii mai mari", spune studiul. Compania de consultanta anticipeaza cresterea numarului de tranzactii bazate pe oferte competitive.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 926 ori