Investitii record in proprietati din Europa Centrala si de Est

Miercuri, 27 Septembrie 2006, ora 14:41
1039 citiri

Investitiile in proprietati din Europa Centrala si de Est (CEE) vor atinge noi valori record, in anul 2006, dupa ce in prima jumatate a anului au atins 3,9 miliarde euro, a estimat compania de servicii imobiliare CB Richard Ellis.Activitatile de tranzactionare din prima jumatate a anului curent in Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia si Slovacia au atins valoarea de 3,9 miliarde euro. Aceasta suma a crescut in raport cu perioada similara a anului 2005, acoperind 21 la suta din totalul investitiilor din regiune din anul 1998 pana acum.

Ultimii doi ani si jumatate acopera peste 75 la suta din totalul investitiilor. Majoritatea investitiilor din prima jumatate a anului 2006 au fost din nou in oficii de birouri, adica 43 la suta din volumul total iar activele de retail acopera aproximativ 40 la suta din volumul investitiilor, 75 la suta din aceste ultime investitii fiind in centre comerciale. De fapt, peste 83 la suta din volumul total al investitiilor din CEE a fost in birouri si in proprietati de retail. Partea ramasa de 17 a fost impartita intre proprietati industriale si hoteliere.

Desi marea parte a investitiilor a fost in principalele piete ale Europei Centrale, Cehia, Ungaria si Polonia, care au captat 79 la suta din totalul investitiilor, aceasta cota a scazut cu opt la suta fata de anul 2005. Rusia a devenit un important recipient, atragand sapte la suta din totalul investitiilor din CEE.

Rompres