Investitii private de 7 milioane dolari in BitDefender

Joi, 06 Decembrie 2007, ora 11:32
1275 citiri
Investitii private de 7 milioane dolari in BitDefender

Sapte investitori privati, romani si americani, au investit 7 milioane de dolari in BitDefender. Valoarea companiei informatice este evaluata de catre un reprezentant al grupului oamenilor de afaceri la peste 100 milioane de dolari.

"Investitorii romani si americani sunt persoane, nu companii, si au ales sa investeasca in BitDefender deoarece aceasta companie romaneasca are un potential ridicat de crestere. Daca in prezent compania este evaluata la peste 100 de milioane de dolari de catre investitori, in urmatorii doi-trei ani valoarea BitDefender ar putea depasi cateva sute de milioane de dolari", a declarat reprezentantul grupului de investitori privati, Horia Manda.

Potrivit acestuia, pe langa resursele financiare alocate, investitorii vor ajuta BitDefender sa atraga in viitor capital suplimentar si vor sustine compania in demersul unei eventuale listari la una din bursele din Romania, Europa sau SUA.

Grupul de investitori include si manageri de la doua fonduri de investitii, Romanian-American Enterprise Fund si Balkan Accession Fund, care gestioneaza peste 200 de milioane de euro si au la activ numeroase tranzactii in servicii financiare, industrie, retail si altele.

BitDefender va fi listata la bursa la sfarsitul anului viitor sau la inceputul lui 2009

BitDefender va fi listata la o bursa din Romania, din Europa sau din Statele Unite la sfarsitul anului 2008 sau in prima parte a lui 2009, a declarat joi presedintele companiei, Florin Talpes.

"In momentul de fata nu stim la care bursa ne vom lista, dar este clar ca acest lucru se va intampla. Daca pana acum excludeam Bursa de la Bucuresti, acum luam in considerare si aceasta varianta. Vom sti mai precis la jumatatea anului viitor pentru ca pana atunci suntem in faza de analiza. Este posibil sa ne listam in 2008, dar e mai probabil in 2009", a declarat Florin Talpes.

Talpes a mai spus ca pe viitor BitDefender ar putea atrage si alti investitori. "Suntem abia la inceput cu atragerea investitiilor. Este abia inceputul unei noi etape de dezvoltare si mai puternica a companiei", a mai spus presedintele BitDefender.

Potrivit acestuia, compania BitDefender s-a desprins de grupul Softwin in a doua jumatate a anului acesta, in prezentreprezentand un grup in sine cu mai multe filiale in state precum Germania, Spania si Statele Unite. "In acest moment putem spune ca BitDefender mai are in comun cu Softwin cel mult actionarii", a spus Talpes.

Florin Talpes a mai spus ca produsele companiei vor cunoaste, in viitorul apropiat, o raspandire mare in Germania. In Marea Britanie, unde produsele companiei au patruns recent pe piata, BitDefender se va dezvolta tot mai mult in urmatorii ani, potrivit lui Talpes, care a mai spus ca BitDefender vizeaza patrunderea si pe cateva piete asiatice.

BitDefender ofera solutii care protejeaza impotriva amenintarilor informatice. Prezent in peste 6.000 de magazine pe cinci continente, BitDefender este unul dintre cele mai raspandite produse romanesti in intreaga lume, fiind folosit de peste 41 de milioane de utilizatori individuali si corporate in 180 de tari.

BitDefender are sucursale in SUA, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.