Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii imobiliare in Romania si Bulgaria

Investitii imobiliare in Romania si Bulgaria
Noi cercetari arata oportunitati crescute pentru investitiile pe piata imobiliara din proaspetele membre ale Uniunii Europene, Romania si Bulgaria, potrivit Finance Daily.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana a determinat un val de speculatii despre cresterea preturilor pe piata imobiliara in aceste doua tari, dar un studio publicat de catre MRI Overseas Property arata ca unul din sapte britanici sunt dispusi sa cumpere aici o proprietate.

Dezvoltarea turismului este factorul determinant pentru achizitionarea unei proprietati in noile tari membre ale Uniunii Europene.

Numarul turistilor straini care au vizitat Bulgaria in 2006 a crescut cu 8,3% in ultimul an, cu un total de 1,5 milioane de turisti straini ce au vizitat litoralul bulgaresc vara trecuta. Numarul turistilor straini care au venit in Romania a crescut semnificativ in ultimii ani, de la 800,000 in 2000 la 1,4 milioane in 2004.

"Integrarea oficiala a Romaniei si a Bulgariei in Uniunea Europeana este o mare oportunitate pentru investitia pe aceste piete imobiliare. Dupa modelul altor tari din Europa estica care au aderat la UE , unde pretul pe piata proprietatilor a crescut semnificativ, aceste piete vor deveni zone puternice de crestere a capitalului." a afirmat John Triton, director de vanzari al MRI Overseas Property pentru Bulgaria si Romania.

Desi aceste piete ofera proprietati de o mare valoare intr-o zona cu regiuni variate, de la complexe turistice montane la vile pe malul marii, MRI Overseas Property sfatuieste investitorii sa fie prudenti si sa nu se lase orbiti in goana dupa aur.

"Cheia unei investitii imobiliare profitabile este de a maximize si venitul si cresterea capitalului. Prea multi oameni cumpara o casa de vacanta pentru ca indragesc zona, fara sa isi faca calculele, gandindu-se ca vor avea vacanta gratuite si un loc de facut bani," a declarat Dominic Hicks director la companiei de investitii Westhill.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori