Inca un proiect rezidential pe rabojul insolventilor

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 18:11
1923 citiri
Inca un proiect rezidential pe rabojul insolventilor

500 de apartamente de lux de pe malul lacului Tei, care ar fi trebuit sa fie construite de mai bine de trei ani, sunt pe cale de a nu mai fi construite deloc, pentru ca Laguna Residence este in proces de executare silita.

Laguna Residence este in proces de executare silita la un pret de peste 24 de milioane de euro, ca urmare a unei datorii neachitate de 200.000 de euro si 25.000 de lei, scrie Ziarul Financiar.

Laguna Residence completeaza, astfel, o lista lunga de proiecte rezidentiale cu probleme, care au avut de suferit in urma prabusirii pietei imobiliare din Romania.

Spre exemplu, compania South Pacific Darwin Residence , care urma sa construiasca un proiect cu 200 de locuinte in Tunari, si-a cerut insolventa anul trecut.

Una dintre problemele cu care s-au confruntat majoritatea dezvoltatorilor imobiliari din Romania in ultima perioada este faptul ca cei care au contractat apartamente au ajuns in situatia de a nu le mai putea plati.

Un alt esec imobiliar, de anul trecut, a fost inregistrat de catre Cinur Global Investment, companie spaniola care urma sa construiasca 400 de locuinte in Bucuresti si care anunta in 2007 ca urmeaza sa investeasca in piata locala 40 de milioane de euro.

Nici proiectele mari nu au scapat de greutati. Asmita Gardens, spre exemplu, a ajuns in procedura de insolventa anul trecut in urma unei solicitari Alpha Bank.

Bucuresti, oras atractiv pentru investitii imobiliare

Bucurestiul este mai atractiv pentru investitorii imobiliari decat Viena, Bruxelles, Praga sau Paris, potrivit unui top realizat de cotidianul britanic The Telegraph, care situeaza Capitala pe pozitia a 12-a in randul celor mai interesante 20 de orase europene pentru investitii.

Printre punctele forte ale pietei imobiliare din Bucuresti, publicatia britanica noteaza costurile reduse ale tranzactiilor si economia post-tranzitie solida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#laguna residence faliment, #proiecte imobiliare insolventa , #Stiri Imobiliare