Immoeast preia proiectul imobiliar Gold Plaza din Baia-Mare

Vineri, 25 Mai 2007, ora 13:33
2042 citiri

Fondul austriac de investitii Immoeast a preluat proiectul centrului comercial Gold Plaza din Baia-Mare, cu o suprafata construita de 43.000 de metri patrati, a anuntat, vineri, compania. Investitia totala este estimata la 97 de milioane de euro.

Intr-o prima etapa, Immoeast a achizitionat o participatie de 80% la Gold Plaza, controlul integral asupra proiectului urmand sa fie preluat dupa finalizarea lucrarilor de constructii.

Dezvoltarea centrului comercial va fi asigurata de compania Futureal, iar lucrarile de constructie sunt programate sa inceapa in ultimul trimestru al acestui an si vor fi incheiate la sfarsitul anului 2008.

"Gold Plaza este primul proiect dintr-o serie intreaga de investitii de amploare pe care le avem in pregatire in Romania", a declarat directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics.

Romania va ocupa o pozitie centrala in programul de investitii pentru anul de afaceri 2007-2008, a adaugat Petrikovics.

Grupul austriac si-a anuntat intentia de a aloca 1,8 miliarde de euro pentru proiectele dezvoltate in aceasta tara, reprezentand aproximativ 30 la suta din volumul total de fonduri pentru investitii, de sase miliarde de euro.

De la inceputul anului, fondul a realizat pe piata romaneasca achizitii de peste 400 de milioane de euro, cea mai importanta tranzactie fiind preluarea de la Trigranit Holding, printr-un contract de tip "forward-purchase" a centrului comercial Polus Center Constanta, pentru care va plati 210 milioane de euro.

Immoeast detine in Romania 103 proprietati cu o suprafata constuita totala de 3,4 milioane de metri patrati. Printre cele mai importante se numara Iride Business Park, Polus Center Cluj si Polus Center Constanta. Fondul austriac a finalizat recent o majorare de capital de 2,84 miliarde de euro, suma obtinuta fiind destinata dezvoltarii ulterioare a portofoliului din sectorul imobiliar. Immoeast a anuntat anterior ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)