Guvernul aproba reabilitarea blocurilor din zone defavorizate

Joi, 24 Februarie 2011, ora 12:12
1987 citiri
Guvernul aproba reabilitarea blocurilor din zone defavorizate

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Programul de reabilitare a unor blocuri de locuinte situate in localitati din zone defavorizate pentru anul 2011, potrivit unui comunicat transmis joi de MDRT, anunta NewsIn.

Lucrarile de reabilitare cuprind interventii la sistemul structural al imobilului, precum si la instalatiile si izolatiile termice si hidrofuge aferente.

Programul de interventie pe 2011 vizeaza continuarea lucrarilor la cele opt imobile incluse in program in 2010.

Expertizarea, proiectarea si executia lucrarilor pentru reabilitarea blocurilor de locuinte se subventioneaza din bugetul de stat si se asigura prin "Transferuri", in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul MDRT si din alte surse legal constituite.

Printre criteriile tehnice de selectie a blocurilor de locuinte avute in vedere de consiliile locale din localitatile situate in zonele defavorizate se numara anul construirii/perioada de proiectare (in ordinea descrescatoare privind vechimea constructiei), existenta unor degradari/avarii vizibile (fisuri, crapaturi, armaturi dezvelite ale elementelor structurale sau actiunea unor factori cu consecinte agravante asupra rezistentei, stabilitatii, igienei, sanatatii oamenilor, protectiei mediului, izolatiei termice, hidrofuge si economiei de energie (tasari neuniforme, explozii, incendii, coroziuni, infiltratii, igrasie etc.).

Totodata, printre criteriile sociale se numara numarul de persoane (in ordinea descrescatoare a numarului de locatari aflati in evidenta in cartea de imobil), numarul locatarilor someri si asistati sociali (in ordinea descrescatoare) sau nivelul sumelor datorate pentru plata cheltuielilor de intretinere (in ordinea crescatoare a sumelor).

#guvern, #blocuri, #reabilitarea blocurilor, #reabilitarea termica , #Stiri Imobiliare

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem