Grupul israelian Europe Israel plateste 23,3 mil. dolari pentru a intra in proiectul Casa Radio

Sambata, 07 Aprilie 2007, ora 08:35
983 citiri

Compania Dambovita Center Holding, controlata de grupul israelian Europe Israel, a platit firmei Dambovita Limited 23,36 milioane dolari pentru o participatie reprezentand 75% din capitalul societatii care va dezvolta proiectul imobiliar de pe amplasamentul cunoscut sub denumirea Casa Radio.

Compania de proiect, Dambovita Center, avea trei actionari - Dambovita Limited, cu o participatie de 80%, Dambovita SA - 10% si Compania Nationala de Investitii (CNI) - 10%.

Doi dintre actionari, respectiv Dambovita Limited si Dambovita SA, au renuntat recent la participatiile detinute, odata cu intrarea in afacere a firmei Elbit Medical Imaging din Israel, parte a grupului Europe Israel, operatiune anuntata in toamna anului trecut.

Principala modificare este reprezentata de vanzarea unui pachet de 75% detinut de Dambovita Limited catre Dambovita Center Holding, inregistrata in Olanda. Pretul tranzactiei, de 23,36 milioane dolari, a fost aprobat de actionarii Dambovita Center in luna februarie.

Dambovita Limited a renuntat, de asemenea, la actiuni reprezentand 5% din capitalul companiei de proiect, in favoarea unei firme din Turcia, Cenk Demir Sanayi ve Ticaret, pentru 610.000 de dolari.

In plus, si Dambovita SA a iesit din actionariatul societatii care va derula proiectul imobiliar din zona centrala a Capitalei, cedand participatia de 10% catre Dambovita Investments Limited, din Malta.

In urma operatiunilor, Dambovita Center Holding detine 75% din capitalul Dambovita Center. Ceilalti actionari sunt CNI - 10%, Dambovita Investments Limited - 10% si Cenk Demir Sanayi ve Ticaret - 5%.

Proiectul va fi realizat, in parteneriat public-privat, in zona centrala a Bucurestiului, pe Splaiul Dambovitei, si va avea o suprafata construita de 360.000 de metri patrati. Ansamblul va fi dezvoltat in trei etape, in urmatorii cinci-sase ani, si va include o zona comerciala, spatii de birouri si 300 camere de hotel clasificate la cinci stele.

Dezvoltatorii vor fi obligati sa construiasca pe acest amplasament, la doi ani de la inceperea lucrarilor, o cladire de birouri, cu o suprafata de 11.000 mp, pentru activitati ale institutiilor statului.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)