Grupul american ITG preia o fabrica de airbaguri din Romania pentru 5,5 milioane euro

Miercuri, 20 Decembrie 2006, ora 10:10
1309 citiri

O subsidiara a grupului american International Textile Group (ITG) care produce airbaguri va prelua o linie de productie din Romania pentru 7,2 milioane dolari, informeaza editia online a cotidianului The Business Journal.

Intr-un comunicat remis autoritatilor de reglementare, ITG a precizat ca Automotive Safety Components International RO SRL, subsidiara sa din Romania, va prelua liniile de productie ale societatii Parat-RO SRL din Sighisoara. Tranzactia este programata sa se finalizeze la 1 ianuarie 2007, pretul net de cumparare fiind de 5,5 milioane euro (fara TVA) platite la data de 5 ianaurie 2007. Pe baza cursului de schimb de luni seara pretul tranzactiei este de aproximativ 7,2 milioane dolari.

Parat-Ro Sighisoara este filiala firmei germane PARAT Automotive GmbH. Istoria firmei Parat-Ro Sighisoara a inceput in 1997 cu productia de huse auto, lenjerie de pat, genti sau corturi turistice. In prezent cei mai multi angajati se ocupa cu producerea de airbag-uri, Parat RO avand o productie saptamanala de aproximativ 120.000 de airbag-uri, destinate tuturor marcilor europene de masini. ASCI este furnizor de airbaguri pentru mai toate tipurile de automobile din Europa si inca din 2002 a devenit principalul client al Parat-Ro Sighisoara.

Preluarea efectiva a diviziei de airbaguri va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, data de la care Parat-Ro Sighisoara se va muta in alta locatie si va continua productia de corturi turistice, huse auto si genti. Aceasta este a doua mare tranzactie de pe piata productiei de componente auto, dupa preluarea SC Matricon SA Targu-Mures de spaniolii de la CIE Automotive.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)