Graells&Llonch face un parc logistic in Agigea. Cati bani va investi

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 13:48
3214 citiri
Graells&Llonch face un parc logistic in Agigea. Cati bani va investi

Compania spaniola Graells & Llonch va incepe in acest an constructia celui de-al treilea parc logistic si industrial din Romania, la Agigea, in parteneriat cu Chayton Capital, companie de investitii imobiliare care detine in localitatea din judetul Constanta un teren de 96 de hectare.

"Acesta este unul din cele mai importante proiecte a caror constructie incepe in acest an. Parcul se va intinde pe o suprafata de 96 hectare si va fi foarte asemanator cu proiectul dezvoltat de Graells & Llonch la Turda. Acest parc va avea un impact major pentru domeniile industriale si logistice care targeteaza Asia, Orientul Mijlociu si Sud-Estul Europei. Lucrarile vor incepe in vara acestui an", a declarat Mihai Escu, consultant in cadrul departamentului industrial al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Investitia ar putea fi de circa 200 de milioane de euro, in conditiile in care Graells & Llonch anuntat ca va investi o suma similara intr-un proiect asemanator la Turda.

Acesta ar fi al treilea parc de acest tip pe care compania spaniola il dezvolta in Romania.

Graells & Llonch a inceput in luna mai a anului trecut constructia parcului industrial in orasul Turda, judetul Cluj, prin care se vor crea 3.000 de locuri de munca in urmatorii trei ani. Parcul, realizat in cooperare cu fondul de investitii Europa Capital, se va intinde pe o suprafata de peste 545.000 de metri patrati si va avea 70 de cladiri.

Compania Graells & Llonch a fost infiintata in anul 1999, in Barcelona, ca dezvoltator de parcuri industriale. Compania mai detine un parc industrial in Romania, la Prejmer, in judetul Brasov, care se intinde pe o suprafata de 839.000 de metri patrati si este ocupat in proportie de circa 65%.

De asemenea, Graells & Llonch are in curs de dezvoltare un parc industrial in China, cu o suprafata de un milion de metri patrati.

Chayton Capital, care a mai investit 50 milioane de euro pentru dezvoltarea complexului de birouri Swan Office din zona Pipera-Tunari din Bucuresti, detine de mai multi ani terenul de la Agigea, unde anunta inca de dinaintea declansarii crizei financiare ca vrea sa dezvolte un proiect imobiliar.

Stocul modern de spatii industriale din Romania este estimat de Jones Lang LaSalle la 1,8 milioane de metri patrati, cu circa 55% amplasat in principalele aglomerari industriale ale Bucurestiului. In 2012 au fost finalizati aproximativ 130.000 metri patrati spatii industriale si/sau productie-spatii dezvoltate speculativ, la cerere, pre-inchiriate si spatii pentru propria ocupare sau in proprietate.

Cu toate ca Bucurestiul atrage cea mai mare parte din cererea de spatii industriale, orase precum Ploiesti, Timisoara, Cluj Napoca si Constanta sunt locatii in plina dezvoltare. Si in aceste orase insa dezvoltatorii sunt destul de reticenti si nu construiesc spatii industriale in mod speculativ

#investitie parc logistic Romania, #investitii imobiliare Romania, #Graells Llonch parc logistic Agigea , #Stiri Imobiliare