Fondurile de capital privat sunt interesate de achizitionarea intreprinderilor mijlocii bine gestionate din Romania

Marti, 20 Februarie 2007, ora 01:18
885 citiri

Fondurile de capital privat manifesta un interes considerabil pentru achizitionarea intreprinderilor mijlocii bine gestionate din Romania, potrivit directorului de servicii financiare al companiei de consultanta Deloitte Romania, Guy Verduystert.

Conform ultimului studiu efectuat de catre Deloitte Central Europe, anul 2006 a fost unul important pentru investitiile fondurilor de capital privat axate pe zona Europei Centrale, informeaza Deloitte Romania.

"Bazandu-ne pe rezultatele obtinute, intrevedem o crestere continua a interesului in ceea ce priveste capitalul privat din Europa Centrala", a declarat Garret Byrne, partenerul care conduce grupul de servicii specializat pe tranzactii M&A (fuziuni si achizitii) din Deloitte Europa Centrala.

La randul sau, presedintele Deloitte Romania, George Mucibabici, a afirmat ca exista un interes crescut in ceea ce priveste fondurile de capital privat, manifestat de catre institutiile financiare importante din intreaga lume fata de piata din Romania.

"Datorita succesului inregistrat in materie de obtinere de noi finantari in anul 2006 si pe masura ce noile fonduri patrund in Europa Centrala, regiunea ar trebui sa fie marcata de o activitate intensa in ceea ce priveste capitalul privat. Asteptarile indica in mod cert interesul crescut pentru achizitionarea de noi titluri", a adaugat Byrne.

Studiul Deloitte arata ca interesul anterior fata de noile titluri s-a consolidat, iar mijloacele de majorare disponibile in cazul tranzactiilor cu capital privat s-au dezvoltat considerabil in ultimii trei ani.

Ofertele de finantare actuale sunt apropiate de cele de pe pietele mai mature, in cadrul carora exista o competitie acerba pentru tranzactii mai mari. Studiul anticipeaza cresterea numarului de tranzactii bazate pe oferte competitive si atrage totodata atentia asupra faptului ca achizitionarea la indici de valoare scazuti si vanzarea la indici de valoare mai mari nu sunt suficiente, adaugarea unui plus de valoare fiind acum un element indispensabil tranzactiilor din Europa Centrala.

"Piata din Europa Centrala ajunge la maturitate - lucru ce poate fi observat in cresterea numarului de achizitionari de societati de catre management si in delistarea companiilor de la bursa", a afirmat Byrne.

Potrivit comunicatului citat, Deloitte furnizeaza servicii in patru domenii profesionale - audit, taxe, consultanta manageriala si consultanta financiara - si deserveste mai mult de 80 la suta dintre cele mai mari firme multinationale, precum si companii nationale mari, institutii publice, clienti locali importanti si companii de succes cu dezvoltare internationala rapida.


<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)