Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile britanice au ajuns la proiecte imobiliare de 1 miliard de euro

Fondurile britanice au ajuns la proiecte imobiliare de 1 miliard de euro

Sase fonduri de investitii listate la bursa de la Londra au ajuns sa detina in Romania 30 de proprietati finalizate sau in diferite stadii de derulare cu o valoare totala de 939,5 milioane de euro.


"Furtuna" imobiliara declansata de britanici in ultimii doi ani a cuprins Bucurestiul si alte zece orase din tara.

Investitorii (Dawnay Day Carpathian - ilustrat cu D in desen -, Fabian Romania Property Fund, Equest Balkan Properties, North Real Estate Opportunities Fund si cele doua fonduri administrate de Charlemagne Capital - European Convergence Property Company si European Convergence Development Company) sunt implicati in toate segmentele pietei imobiliare, cu focus pe segmentele de retail si office.

Cele mai importante investitii realizate de aceste fonduri s-au concentrat in zona centrelor comerciale, unde cele zece proiecte de retail din portofoliul fondurilor au o valoare cumulata de 523,5 milioane de euro. Cel mai valoros activ este detinut de catre cei de la North, care au reevaluat la 95,8 mil. euro parcul de retail cumparat anul trecut la Sibiu pentru 82,7 mil. euro.

"Individual, cu un portofoliu de circa 200 de milioane de euro fiecare, acesti investitori nu sunt deosebit de mari. Impreuna insa reprezinta o buna parte din piata imobiliara locala, fiind cei mai activi dupa Immoeast", apreciaza Bogdan Georgescu, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Colliers.

Segmentul de birouri atrage cele mai multe proiecte din portofoliul britanicilor, si anume 15 proprietati, cu o valoare cumulata de 263,85 mil. euro.

Cele mai importante proiecte de birouri aflate pe mainile investitorilor din insula sunt imobilul Cubic Centre, detinut de Fabian si aflat in dezvoltare in Pipera (60 mil. euro) si imobilul Millennium

{

X1U1TOver(this,0,'Business');

}" style="CURSOR: pointer; COLOR: rgb(4,148,225); BORDER-BOTTOM: rgb(192,209,254) 1px solid" onclick="function anonymous()

{

X1U1TClick(this,0);

}" onmouseout="function anonymous()

{

X1U1TOut(this,0);

}">Business Center din apropierea Bursei de Valori Bucuresti, detinut de Charlemagne si reevaluat la peste 50 mil. euro.

Investitiile in birouri s-au indreptat doar catre piata Capitalei, in timp ce noua din cele zece proprietati detinute in afara Bucurestiului vizeaza segmentul centrelor comerciale.

Continuarea in <a href=http://www.zf.ro/articol_133968/fondurile_britanice_au_ajuns_la_proiecte_imobiliare_de_1_mld__euro.html>ZiarulFinanciar</a>

<b>Bloombiz</b>

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 950 ori