Floreasca Park, premiata: "Cea mai buna cladire de birouri" din Europa de Est

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 12:21
5221 citiri
Floreasca Park, premiata: "Cea mai buna cladire de birouri" din Europa de Est

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a castigat intr-o saptamana doua premii extrem de importante pentru Floreasca Park, cea mai verde cladire de birouri din Bucuresti: Best Office Building of The Year in cadrul galei Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), care s-a desfasurat in Varsovia si premiul Office Development of the Year in cadrul evenimentului Europaproperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum Romania, desfasurat in Bucuresti.

Robert Neale, proprietarul si director general al Portland Trust, a ridicat premiul "Cea Mai Buna Cladire de Birouri a Anului" (Best Office Building of The Year) pentru proiectul Floreasca Park, in cadrul ceremoniei de premiere a celui mai prestigios eveniment din industrie, Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA).

Gala s-a desfasurat pe data de 8 aprilie 2014, la Varsovia, la care au participat peste 600 de profesionisti in property development si real estate din peste 40 de tari din regiune.

"Cladirea de birouri Floreasca Park a fost realizata in timpul planificat si in buget, fiind in prezent in proces de obtinere a calificarii EXCELLENT de la BREEAM. Punctele obtinute, in principal datorita sistemul geotermal de pompe de caldura, au fost o fractiune sub nivelului necesar pentru obtinerea calificarii de OUTSTANDING. Sistemul geotermal este primul de acest gen dezvoltat pentru o cladire de birouri din Bucuresti si va oferi economii financiare semnificative pentru chiriasii cladirii, consumandu-se cu pana la 40% mai putina energie pentru incalzirea si racirea cladirii", a declarat Robert Neale.

Tot el descrie sistemul ca fiind "un proiect care iese din randul tehnologiilor verzi utilizate pana in prezent - are cu adevarat un impact. Este o inovatie eficienta si practica ce aduce economii directe chiriasilor si reduce semnificativ amprenta de carbon asupra mediului."

Robert Neale a subliniat faptul ca Floreasca Park, o cladire cu aproximativ 40.000 mp net inchiriabili, a reusit sa atraga chiriasi importanti precum Oracle, BASF, Ursus si Allianz printr-un efort excelent din partea echipei conduse de Horatiu Florescu de la The Advisers/Knight Frank. De asemenea, Robert Neale a multumit profesionistilor din echipa de dezvoltare: inginerii WSP, arhitectii de la Chapman Taylor, echipa Bog'art si managerii de cost si de proiect de la Sentient.

Proiectul Floreasca Park a fost realizat de Portland Trust si partenerul sau de joint venture Ares Management.

Cel de-al doilea premiu castigat in aceasta saptamana a fost in cadrul Europaproperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum Romania, care s-a desfasurat in Bucuresti pe data de 10 aprilie 2014. Portland trust a castigat a castigat premiul Office Development of the Year pentru Floreasca Park. Editia a IX-a a acestui eveniment de premiere onoreaza cele mai remarcabile proiecte, companii si oameni de business din sud estul Europei in 2013, din sectorul imobiliar comercial.

Cele doua premii Best Office Building of The Year si Office Development of the Year nu sunt singurele titluri castigate de Portland Trust pentru Floreasca Park. In 2013, la cea de-a VIII-a editie anuala a Galei Premiilor South Eastern Europe Real Estate Awards (SEE Real Estate Awards) pentru anul 2012, organizat de EuropaProperty, Portland Trust a castigat premiul SEE Green Building - "BREEAM -Etapa de Proiectare", pentru cladirea de birouri Floreasca Park.

Portland Trust a castigat de asemenea in 2007 premiul Cea mai Buna Cladire de Birouri (Best Office Building) pentru Bucharest Business Park.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Floreasca Park, #premii Floreasca Park, #dezvoltator imobiliar Portland Trust, #cladire birouri Floreasca Park , #Stiri Imobiliare