Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au vandut mai putin de o treime din titlurile de stat programate, la o dobanda in crestere

Finantele au vandut mai putin de o treime din titlurile de stat programate, la o dobanda in crestere
Ministerul Finantelor a vandut miercuri certificate de trezorerie cu scadenta la un an in valoare de 422,2 milioane de lei, la un randament mediu de 7,23%, suma reprezentand 28,1% din valoarea programata de 1,5 miliarde de lei.

Randamentul maxim acceptat a fost de 7,39% pe an, la fel ca la precedenta emisiune de titluri pe un an, din luna martie, in suma de 300 milioane de lei, subscrisa integral.

Randamentul mediu a fost insa cu 0,2 puncte mai mare la licitatia de miercuri, la 7,23% pe an.

Saptamana trecuta, Ministerul Finantelor a vandut titluri de stat cu scadenta la cinci ani in valoare de un miliard de lei, cu o treime mai putin decat suma anuntata initial, de 1,5 miliarde de lei, randamentul mediu fiind de 7,21% pe an.

Pentru aceasta luna mai sunt programate o licitatie cu obligatiuni, pentru 19 aprilie, in suma de 100 milioane de lei, si o emisiune de certificate de trezorerie pe 25 aprilie, in valoare tot de 100 milioane de lei.

Ministerul Finantelor a stabilit pentru trimestrul al doilea al acestui an un volum indicativ al emisiunilor de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de cinci miliarde de lei. In primele trei luni, volumul indicativ al emisiunilor a fost de 5,7 miliarde de lei.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 845 ori