Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce s-ar intoarce investitorii imobiliari in Romania

De ce s-ar intoarce investitorii imobiliari in Romania

Investitorii si-au schimbat preferintele in ceea ce priveste achizitia de produse investitionale imobiliare in acest an, un sfert din cei 350 de investitori intervievati de compania CB Richard Ellis (CBRE) indicand regiunea centrala si de est, inclusiv Romania, drept cea mai atractiva din Europa.

Fata de 2010, cand 16% din investitorii intervievati gaseau atractiva Europa Centrala si de Est, in acest an se constata o imbunatatire a perceptiei acestora.

"In urma analizelor CBRE si a discutiilor constante avute cu factorii decizionali s-a demonstrat apetitul puternic pentru investitii imobiliare in zona central si est europeana, incluzand Romania.


Astfel, 24% dintre cei 350 de intervievati vad aceasta zona ca fiind cea mai interesanta din Europa.


Tendintele evidente la nivel pan-regional se aplica cu foarte multa acuratete si contextului national", a declarat, intr-un comunicat, Laura Bencze, research manager CBRE Romania.


La nivel global se observa o crestere a interesului investitorilor care targeteaza Europa Centrala si de Est si America de Nord, in detrimentul Europei de Vest. In Europa, Germania este privita cea mai atractiva piata de catre investitori, 32% dintre cei intervievati indicand-o drept tinta de investitii.


Sectorul de retail l-a depasit pe cel de birouri din punct de vedere al atractivitatii pentru investitii.


Totodata, investitorii sunt circumspecti cu privire la proprietatile secundare, peste 70% dintre acestia considerand ca randamentele pentru aceste proprietasi se vor mentine sau chiar vor creste in 2011. 


In acelasi timp, cele mai mari amenintari pentru revenirea pietei imobiliare raman, in opinia investitorilor, dificultatile in a accesa solutii de finantare, cresterea dobanzilor si inflatia. 


Valoarea totala a investitiilor in produse imobiliare din 2010 a ajuns pana in prezent la 335 milioane de euro, cu 47% peste intreg volumul investitional din 2009, potrivit estimarilor CB Richard Ellis.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1656 ori