Constructia podului Calafat-Vidin este "in stare critica" si in mare intarziere

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 10:23
2718 citiri
Constructia podului Calafat-Vidin este "in stare critica" si in mare intarziere

Proiectul de constructie a podului peste Dunare intre orasele Calafat si Vidin este "in stare critica" si cu o intarziere foarte mare, de 12-14 luni, cauzata de un management defectuos si lipsa coordonarii intre Romania si Bulgaria, a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Alexander Tsvetkov.

"In ultimele trei luni ne-am intalnit de cel putin 15 ori cu grupul care executa lucrarea (FCC, din Spania - n.r.), deoarece au prea multe cereri. Totusi, nu toate aceste cerinte vor fi indeplinite", a spus Tsvetkov, citat de Novinite, precizeaza Mediafax.

Potrivit oficialului bulgar, echipa sa a identificat masuri de accelerare a proiectului si a reusit sa devanseze termenul de finalizare cu 3-4 luni.


"Proiectul necesita masuri rapide, intrucat este finantat cu fonduri europene prin programul ISPA, care expira la sfarsitul lui 2010", a afirmat el.


Bulgaria a ajuns la o noua intelegere si cu Romania, a adaugat Tsvetkov.


Romania si Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului in martie 2000, insa initierea proiectului a intarziat din cauza fondurilor insuficiente.


Proiectul beneficiaza de finantare gratuita de 70 milioane euro, prin programul european ISPA.


Podul dintre Calafat si Vidin va avea o lungime de doi kilometri si este un element important pentru coridorul european de transport care va laga orasul german Dresda de Istanbul, Turcia.


Dezvoltarea proiectului va costa in total 226 milioane de euro.


In prezent, singurul pod intre Romania si Bulgaria peste Dunare leaga orasele Giurgiu si Ruse.

 

#constructie, # pod, # finantare, # Calafat Vidin , #Stiri Imobiliare