Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Compania Vel Pitar Ramnicu-Valcea se va diviza in zece firme distincte

Compania Vel Pitar Ramnicu-Valcea se va diviza in zece firme distincte

Producatorul din industria de morarit si panificatie Vel Pitar din Ramnicu-Valcea se va diviza in zece firme distincte, principalele activitati ale companiei, moraritul, panificatia si comertul, urmand sa fie desfasurate de societati separat.

Actionarii firmei au fost convocati pe 26 februarie pentru a aproba divizarea companiei si reducerea capitalului social cu 2,9 milioane lei, la 4,1 milioane lei.

Proiectul de divizare prevede ca Vel Pitar sa pastreze activitatea de morarit, dar sa isi schimbe denumirea, aceasta urmand sa fie preluata de societatea care va derula activitatea de panificatie.

In urma divizarii va fi constiuita firma Vel Pitar Panificatie, cu un capital social de 100.000 lei, care va prelua activitatea si macile de panificatie si fondul de comert aferent.

VP Magassin va derula comert cu amanuntul si va avea un capital de 90.000 lei.

Proiectul mai prevde, pe langa separarea celor trei activitati principale ale firmei, si divizarea unor active imobiliare "care nu contribuie la realizarea acestor activitati si au un grad scazut de utilizare, in vederea exploatarii lor mai eficiente", se arata in proiect.

Actionarii Vel Pitar isi vor mentine dupa divizare aceeasi pondere in capitalul companiei pe care o detineau anterior operatiunii. Totodata, aceasta pondere va fi mentinuta si in cazul capitalurilor de la firmele nou-infiintate.

Pretul stabilit pentru actionarii care vor dori sa iasa din societate este de 1,88 lei pe actiune.

Vel Pitar este unul din principalii producatori pe piata de panificatie, distributie de specialitati de cofetarie si patiserie, biscuiti, napolitane si paste fainoase. Reteaua de magazine a firmei curpinde circa 170 de locatii.

Compania detine centre de productie in Bucuresti si zece judete (Dambovita, Valcea, Arges, Cluj, Galati, Iasi, Gorj, Olt, Brasov si Giurgiu), o mare parte dintre acestea fiind preluate in ultimii trei ani.

In primele noua luni ale anului trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 185 milioane lei (52,8 milioane euro), in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, si un avans al profitului cu 11,5%, la 2,9 milioane lei (827.000 euro).

Actionarul majoritar al companiei este fondul american de investitii Broadhurst Investments.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1460 ori