CNADNR da vina pe criza pentru blocajul de la autostrada Comarnic-Brasov

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 10:37
2701 citiri
CNADNR da vina pe criza pentru blocajul de la autostrada Comarnic-Brasov

Criza ar putea fi vinovata de blocajul finantarilor pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, a declarat la The Money Channel Adrian Ionescu, director Proiecte Autostrazi in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), relateaza NewsIn.

Consortiul Vinci-Aktor a trimis miercuri Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si CNADNR o notificare oficiala prin care anunta ca renunta la contract. Intrucat acesta a fost semnat in 18 ianuarie, iar termenul de 90 de zile de la semnare nu expirase, consortiul nu va plati nicio despagubire.

"Oricare dintre Parti poate sa inceteze prezentul contract prin denuntarea unilaterala, in interiorul unui termen de 90 de zile de la data contractului, fara plata de despagubiri, compensatii sau orice alte sume de catre oricare dintre parti sau investitori catre cealalta parte sau investitori.

Prezentul Contract va inceta de drept la data transmiterii notificarii de incetare, fara nici o alta formalitate prealabila, fara interventia instantelor judecatoresi sau arbitrale", se arata in notificarea trimisa miercuri de catre consortiu.

Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Dorina Tiron, a declarat miercuri ca Vinci-Aktor, castigatorul licitatiei pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, a renuntat la proiect deoarece nu a reusit sa obtina finantare din partea bancilor (1,5 miliarde euro - n.r.) pentru demararea lucrarilor in conditiile contractului semnat.

"In continuare, vom analiza pe ce finantare vom merge pentru acest proiect. Luni, in cadrul unei conferinte de presa, vom prezenta exact ce se va intampla in continuare cu privire la tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov", a spus Dorina Tiron.

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat ca foarte curand va fi reluata procedura de licitatie pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov, dupa ce Vinci-Aktor a renuntat la proiect deoarece nu a obtinut finantare din partea bancilor in conditiile contractului, potrivit Gandul.

#cnadnr, #criza, #autostrada, #comarnic, #brasov , #Stiri Imobiliare