Circa 70% din vilele inchiriate pentru birouri in Capitala sunt cladiri istorice renovate Analiza

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 16:45
1599 citiri

Circa 70% din vilele inchiriate pentru birouri in Capitala sunt cladiri istorice renovate, chiriasii preferand zonele de lux, cu preturi intre 11si 15 euro/mp/luna, se arata intr-o analiza realizata de ESOP Consulting, remisa miercuri Agerpres

In primele noua luni din 2014, stocul de spatii de birouri in vile, a caror chirie este cuprinsa intre 11si 15 euro/mp/luna, a crescut cu 7% (de la 20%, la inceputul anului, la 27%), dar pe de alta parte a scazut stocul de spatii care au tarife sub 11 euro/mp/luna, cu 4% si al spatiilor de peste 15 euro/mp/luna, cu 3%.

Chiriasii care au inchiriat spatii de birouri in vile, in trimestrului III din 2014, au preferat zonele de lux, precum Magheru, Aviatorilor, Kiseleff si Cismigiu.

'Vilele istorice continua sa isi pastreze un farmec greu de egalat pentru un segment clar definit de companii in cautarea unui spatiu de birouri. Elementele lor de atractie sunt numeroase: locatie de prestigiu si intotdeauna intr-o zona centrala, o imagine impunatoare, o functionalitate inalta a spatiilor, intimitate si un anumit spirit de unicitate, care se regaseste si in obiectul de activitate al chiriasilor', se arata in analiza ESOP Consulting.

In ceea ce priveste impartirea pe zone a ofertei din Bucuresti, cele mai multe spatii de birouri disponibile in vile se afla in zona de centru-nord, pe locul doi se afla zona de centru-vest si pe locul trei zona ultracentrala.

La sfarsitul lunii septembrie din 2014 fata de inceputul acestui an se remarca o scadere a stocului de spatii libere in vile in zona de centru-nord si centru-vest si o mentinere a ofertei la acelasi nivel in celelalte zone.

#vile inchiriate birouri Capitala, #cladiri istorice renovate , #Stiri Imobiliare