Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cheltuielile cu executarea silita nu mai sunt plafonate

Cheltuielile cu executarea silita nu mai sunt plafonate


Cheltuielile cu executarea silita, pe care executorii judecatoresti le pot percepe pe langa onorariile pe care ei le solicita pentru aceasta operatiune, nu mai sunt, incepand din 25 iunie, plafonate, ci pot fi stabilite diferentiat de fiecare membru al profesiei.

Masura vine, dupa ce cu aproximativ noua luni in urma, Consiliul Concurentei a sanctionat Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti cu peste 130.000 de euro pentru practici neconcurentiale, plafonarea cheltuielilor ocazionate de executarea silita fiind una dintre ele.

Noile reguli privind regimul juridic al acestor cheltuieli sunt cuprinse in Hotararea UNEJ nr. 1/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 374 din 25 iunie. Actul normativ modifica Statutul profesiei de executor judecatoresc si abroga lista care prevedea valorile maximale pe care executorii judecatoresti le puteau percepe pentru cheltuielile de executare silita.

Cititi mai multe despre Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1733 ori