Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEDO: Imobilele ce vor fi retrocedate ar trebui sa-si mentina destinatia cel mult 10 ani

CEDO: Imobilele ce vor fi retrocedate ar trebui sa-si mentina destinatia cel mult 10 ani


CEDO recomanda ca destinatia imobilelor ce trebuie retrocedate si care gazduiesc scoli sau spitale sa fie mentinuta doar sapte - zece ani, in contextul in care proiectul initial al legii retrocedarilor elaborat de Guvernul Ponta prevedea ca termenul sa fie de 20 de ani.

"Inteleg ca a existat o observatie legata de anii in care nu se poate preschimba destinatia imobilului. Noi propusesem 20 de ani sa nu se schimbe. Opinia Curtii e mai degraba sa avem un termen un pic mai redus, un termen rezonabil", a afirmat Victor Ponta, miercuri, in debutul sedintei de Guvern.

El a mai precizat ca, in consecinta, va trebui realizat un program conform caruia scolile si spitalele ale caror cladiri urmeaza sa fie retrocedate sa beneficieze de noi sedii.

"Nu e usor acest lucru. Pare usor acum.... peste zece ani, dar o sa treaca repede timpul acesta", a aratat premierul.

Victor Ponta a reamintit ca reprezentanti ai Guvernului au fost la Strasbourg, introducand in proiectul privind retrocedarile toate observatiile CEDO, in asa fel incat Romania sa nu mai riste sa piarda procese in acest domeniu.

El a subliniat ca impozitul de 85% impus celor care cumpara drepturi litigioase este acceptat de CEDO.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1676 ori