Catalin Chelu detine 1,34% din capitalul SIF Banat Crisana

Vineri, 16 Martie 2007, ora 08:45
922 citiri

Catalin Constantin Chelu detine peste 7,37 milioane de actiuni ale societatii de investitii financiare Banat Crisana (SIF1), care reprezinta 1,34% din capitalul social al societatii, a anuntat, joi, un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Catalin Chelu detine aceste titluri prin actiune concertata cu sapte societati printre care Mecanica Rotes SA, Galatex SA, si Pneu Services SA.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat saptamana trecuta o instructiune care reglementeaza masurile intreprinse in cazul persoanelor care detin mai mult de 1% din capitalul unei Societati de Investitii Financiare (SIF), potrivit informatiilor publicate de institutie.

Potrivit normei, Consiliul de Administratie al fiecarei Societati de Investitii Financiare (SIF) va suspenda dreptul de vot al persoanelor care detin peste 1% din capitalul social al SIF-urilor. Persoana in cauza trebuie sa transmita catre SIF-uri, catre CNVM si catre institutiile pietei o declaratie autentificata in care sa specifice detinerile proprii si cele ale persoanelor cu care actioneaza concertat. Declaratia trebuie transmisa in termen de trei zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a Instructiunii sau de la data dobandirii respectivei detineri. Modificarile ulterioare trebuie declarate in aceeasi perioada de trei zile, se specifica in instructiunea insitutiei de reglementare a pietei de capital.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)