Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Casa la tara: un business de un miliard neafectat de criza

Casa la tara: un business de un miliard neafectat de criza

Locuintele construite in mediul rural si in zonele peri-urbane, o piata care atrage investitii anuale de 1-1,5 mld. euro, au generat venituri ridicate in primul semestru al anului pentru producatorii si distribuitorii de materiale de constructii, chiar daca per total piata constructiilor a scazut cu circa 30%.

Banii adusi de romanii care muncesc in strainatate si tendinta romanilor de a se muta in afara aglomeratiei din orase au fost principalii factori care au condus la dezvoltarea locuintelor in mediul rural, potrivit managerilor care au participat la sesiunea ZF Expert, pe tema "Cum relansam economia".

"Piata locuintelor din mediul periurban si rural va continua sa se dezvolte, pentru ca s-a extins nesustinut, in functie de fondurile pe care le-au avut cei interesati sa-si construiasca o casa.


Populatia Bucurestiului va continua sa creasca si avand in vedere ca in centrul orasului nu mai este loc pentru dezvoltare, romanii se vor orienta catre periferie", spune arhitectul Cristi Cocioba, directorul executiv al Bancii de Informatii in Constructii, Arhitectura si Urbanism (BICAU), care reprezinta o interfata intre proiectanti si distribuitorii de materiale de constructii. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2015 ori