Casa calcaroasa, 200 de lei metrul patrat

Joi, 06 Decembrie 2007, ora 10:46
1584 citiri
Casa calcaroasa, 200 de lei metrul patrat

Cererea pentru placarea peretilor interiori cu piatra naturala este in crestere, desi costurile nu sint mici. In cazul calcarului, costul este de aproximativ 200 de lei metrul patrat cu tot cu TVA. Inainte de a se face o astfel de amenajare este indicat sa se consulte un specialist.

"Placarea unei intregi incaperi cu piatra naturala nu este indicata. Acea camera va fi prea incarcata, iar peretii vor trebui sa suporte o greutate mult prea mare. In plus, placarea tuturor peretilor va lua din spatiul incaperii intrucit piatra este destul de groasa", ne-a spus Alina Dinu, arhitect de interior in cadrul firmei SC Brenneka Group SRL.

Piatra cel mai des folosita in amenajarile interioare este calcarul, dar se cauta si travertinul. Rocile calcaroase folosite la placarea verticala a incaperilor, dar si la exterior sint Codru-Babadag si Baschioi. "Din aceste pietre se pot face diverse forme geometrice, pot fi folosite de asemenea la placarea stilpilor daca acestia exista. Piatra naturala poate fi combinata de asemenea cu alte materiale, tot naturale", a amintit Alina Dinu, adaugind ca cel mai indicat material cu care se pot combina pietrele este lemnul. Cel mai des intilnita in amenajari este piatra de calcar. "Piatra naturala de calcar este disponibila in trei culori: bej, care predomina in amenajarile interioare, rosu si galben", ne-a spus Gheorghe Leoveanu, administratorul firmei SC General Intermed Trade SRL.

Tot o roca calcaroasa este si travertinul. "Aceasta piatra este cu aproximativ 30% mai scumpa intrucit este de import. Este adusa din Turcia sau din Iran", a precizat Daniel Vilcea, directorul Tehnostone SRL. Travertinul este bej sau maro. Tot din piatra naturala se mai pot face scafe sau nise. "In aceste nise se pot monta diverse statuete. Acestea pot fi luminate de spoturi", a amintit Daniel Vilcea.

Continuarea in <a href=http://cotidianul.ro/index.php?id=16175&art=39930&cHash=06c327c474>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.