Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestiul atrage tot mai multe lanturi hoteliere de lux

Bucurestiul atrage tot mai multe lanturi hoteliere de lux

Lanturile internationale de hoteluri sunt interesate de obtinerea unor pozitii puternice pe piata locala, pentru ca Bucurestiul are un mare potential de dezvoltare in comparatie cu alte orase din Europa Centrala si de Est, arata un raport al companiei Richard Ellis.

Interesul investitorilor si lanturilor internationale de hoteluri se datoreaza lipsei proiectelor de calitate pe celelalte segmente ale pietei, dar si cresterii numarului de hoteluri de buna calitate.

Potrivit Ghidului Hotelurilor editat in 2005 si 2006 de catre Autoritatea Nationala pentru Turism, numarul total de hoteluri inregistrat in Bucuresti in trimestrul al treilea al anului trecut era de 87 unitati, in comparatie cu 61 unitati inregistrate in intervalul similar din 2004. Numarul de camere disponibile a crescut cu aproximativ 22% in perioada 2004-2006, ajungand la 6.400. Cele mai mari unitati hoteliere din Bucuresti sunt Hotelul Intercontinental (cu 423 camere, din care 283 sunt disponibile, restul aflandu-se in proces de renovare la ora actuala), Marriott Grand Hotel (402 camere) si noul proiect Hotel Phoenicia (348 camere).

"Printre retelele hoteliere internationale care intentioneaza sa intre pe piata romaneasca sunt Kempinsky, Hyatt, Four Seasons sau Sheraton estimandu-se ca segmentul de lux va avea o evolutie buna in urmatorii ani, similara cu a altor piete din Europa Centrala si de Est, in special Praga, Varsovia si Bratislava. Piata hotelurilor va cunoaste o activitate intensa de dezvoltare, pe masura ce developerii vor finaliza proiecte noi sau lucrari de renovare", arata o analiza asupra pietei imobiliare bucurestene realizata de compania Richard Ellis.

Pentru 2007 sunt planificate cateva proiecte importante de renovare, printre care hotelul Bucuresti Radisson SAS (424 camere), Hotel Continental (61 camere) si Ramada Turist. Cel mai mare proiect de hotel din Romania, totalizand aproximativ 1.000 camere, va fi finalizat de Pro Confort in zona de sud-est a Bucurestiului. Conceptul de apart-hotel (sedere extinsa) si locatiile pentru clientii cu buget redus vor cunoaste de asemenea cresteri semnificative, pe piata locala anticipandu-se viitoarele modificari in structura cererii.

In prezent, piata locala este dominata de hoteluri de trei si patru stele, acestea reprezentand aproximativ 66% din totalul facilitatilor hoteliere existente. Hotelurile de lux sunt reprezentate de numai sase hoteluri de cinci stele, care insumeaza in jur de 1.467 camere disponibile.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2404 ori