Bucurestiul are nevoie de un cartier chinezesc, apreciaza analistul imobiliar Artur Silvestri

Luni, 11 Iunie 2007, ora 13:26
1162 citiri

Capitala Romaniei va beneficia, in viitorul apropiat, de investitii semnificative care vizeaza un cartier chinezesc, un hipodrom si un aeroport de mare capacitate, investitii care nu sunt percepute doar ca posibile ci chiar inevitabile, a precizat analistul Artur Silvestri.

'Vom avea, inainte de 2010-2012 , un complex de curse automobilistice de Formula 1, care ar putea fi localizat in Dobrogea, intre Constanta si Mangalia, fiindca zona prezinta cele mai mari avantaje. Hipodromul Bucurestiului va fi constituit candva, intr-o arie inca nedefinita (poate lacul Vacaresti, poate Mogosoaia). Cel mai important proiect ramane un oras chinezesc, tema ce preocupa pe multi potentiali dezvoltatori care au fondurile necesare', a precizat Silvestri.

Un alt proiect considerat 'inevitabil' pe piata dezvoltarilor imobiliare este un 'ring' automobilistic. Acesta ar fi trebuit conceput demult, deoarece Ungaria il are, iar industria vitezei este o masinarie ce pune in miscare sume uriase de bani, nu doar prestigiu.

'Romanii s-au rezumat la improvizatii bucurestene, de unde au iesit sute de copaci taiati, zgomote sinistre, de inceput de bombardament ucigator. Dar esentiale sunt nu doar obiectivele de acest fel ci si consecintele lor. Oriunde apar acestea, se modifica ponderea urbana ori, daca nu se constituie in orase, schimba accentul in organizarea teritoriului', apreciaza Artur Silvestri, profesor de gestiune imobiliara la UFI Bruxelles.

Cel mai recomandat amplasament pentru un nou aeroport international al Bucurestiului ar putea fi, daca nu Nordul 'civilizat' si in expansiune, atunci Clinceni, Fundulea (Tamadau), Mogosoaia ori, prin dezvoltare, Sudul, de la Berceni catre miazazi. 'Oriunde s-ar instala acest obiectiv, fractura de piata imobiliara ar fi majora. Daca viitorul aeroport va fi la Clinceni, atunci iesirea de vest din oras (sos. Alexandriei si localitatile Bragadiru si Cornetu) isi va schimba cota, incurajand, mai intii, investitiile speculative', a mai aratat Silvestri.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)