Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Britanicii au avut cele mai mari vanzari pe piata de capital in iulie

Britanicii au avut cele mai mari vanzari pe piata de capital in iulie

Investitorii din Marea Britanie se situeaza pe primul loc in topul vanzarilor efectuate de nerezidenti pe piata de capital din Romania in luna iulie. Britanicii au vandut actiuni in valoare de peste 43 milioane lei, potrivit datelor publicate joi de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Valoarea totala a sumelor intrate pe piata de capital in luna iulie a fost de 149,65 milioane lei, in vreme ce din piata au fost retrase peste 219,84 milioane lei, se mentioneaza in raportul CNVM.

In luna iulie, nerezidentii au cumparat actiuni in valoare de 172,41 milioane lei, si au vandut titluri mobiliare de peste 185,28 milioane lei. In topul cumparatorilor, cei mai activi au fost investitorii din Cipru, care au achizitionat actiuni de peste 26,69 milioane lei. Pe locul secund s-au situat estonienii cu achizitii de 25,12 milioane lei, urmati de investitorii din Israel cu o valoare a achizitiilor de 16,85 milioane lei.

Investitorii din Marea Britanie au vandut, pe piata de capital din Romania, actiuni in valoare de 43,02 milioane lei. Pe locul secund in topul vanzatorilor s-a situat Austria cu 37,27 milioane lei, urmata de Statele Unite al Americii cu 23,47 milioane lei.

Agentia NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 869 ori